En rund spegel i ett hem, i badrummet såväl som i vardagsrummet eller sovrummet, kan lätt skapa en mysig känsla av hemtrevnad och dessutom också skapa mer rymd i rummet. Det innebär att en spegel ofta kan få ett rum att kännas lite större. Runda speglar blir allt mer populära jämfört med vanliga, traditionella speglar som ofta är fyrkantiga. Det gör att man numera ofta ser runda speglar i olika inredningsmagasin och på andra platser där man kan hitta inspiration för inredning och sitt hem.

En rund spegel, med eller utan ram?

När man bestämmer sig för vilken eller vilka runda speglar som man ska köpa, så finns det lite olika faktorer att ta hänsyn till. Till exempel så kan man välja om ens spegel ska ha en ram runt omkring eller vara utan en ram. En rund spegel som inte har en ram kan ofta kännas lite luftigare, och göra att rummet som spegeln sitter i känns ännu större. En rund spegel med ram kan, å andra sidan, kännas lite mer som ett konstverk och kan till exempel sättas upp på väggen istället för en tavla eller tillsammans i en grupp med andra tavlor och andra sorters väggprydnader.

Var passar det att sätta upp sin runda spegel?

Det finns några olika saker att tänka på när man väljer den perfekta platsen i sitt hem för sin nya runda spegel. Eftersom att spegeln är så ba på att förstora ett rum och såklart avspeglar det som finns i rummet, så ska man tänka på vad det faktiskt är som syns i spegeln. Om man placerar spegeln på rätt plats så innebär det att spegeln kan fördubbla det vackra i ens hem, men om man placerar den fel så kan den såklart därför också fördubbla röran i ett rörigt hem. Många tycker om att ha en spegel i sin hall, så att man snabbt och enkelt kan ta en sista titt pandor själv innan man beger sig hemifrån. Det brukar dock sägas att man ska undvika att sätta upp en spegel mittemot sin ytterdörr. Det kan nämligen kännas lite märkena att stiga innanför dörren och direkt mötas av sin egen spegelbild.