Kuddar är någonting som många svenskar ofta lägger ganska stor tanke vid. Du ser sannolikt till att de inte är vare sig för hårda eller för mjuka. Dessutom bör de ha den rätta formen för din kropp och vara behagliga att vila huvudet på. Däremot tänker de flesta inte fullt lika mycket på det som placeras ovanpå kudden. Vi syftar såklart på kuddfodral, och här går vi igenom vad du bör tänka på när du ska köpa nya sådana!

Köp örngott av kvalitet – det lönar sig i det långa loppet

Trots att ett kuddfodral är en viktig del av varje bäddset negligeras tyvärr dessa av många människor. Detta trots att fodralet ifråga kan skydda såväl din kudde som din hy. Därför är det viktigt att du väljer rätt örngott så att du bokstavligt talat bäddar för en så god sömn som möjligt. Men din egen samt dina nära och käras sömnkvalitet är faktiskt inte den enda anledningen till att du bör lägga ganska stor vikt vid örngotten. Ett annat skäl är för att se till så att dina kuddar hålls i gott skick under en så lång tid som möjligt.

Därför är det dags att börja lägga lite större tonvikt vid kvalitet än vid kvantitet. Se till så att de örngott som du köper håller en hög kvalitet – det lönar sig i det långa loppet. Läs också vidare för att få fler tips på vad du bör tänka på!

Frågor som du bör ställa dig när du ska köpa nya kuddfodral

Det finns många frågor som du potentiellt sett kan ställa dig för att göra ett bättre köp. När du ska köpa just nya kuddfodral rekommenderar vi dock att du funderar över dessa aspekter:

  • Vilket material är det bästa? Linne och bomull är två mångsidiga material som funkar i de allra flesta fall.
  • Vilken storlek passar dina kuddar? Örngottet bör såklart rymma din kudde men heller inte vara alltför stort och därmed sladdrigt.
  • Finns det olika sätt att stänga örngotten att välja bland? Några exempel på sådana är: dragkedja, knappar eller kardborreband – andra är istället mer öppna.