Stockholm är en stad som är känd för sin kärlek till god mat och kvalitetsprodukter. Det är därför inte förvånande att det nyaste tillskottet till stadens kulinariska scen har fått så mycket uppmärksamhet. Ostälskare, håll i hatten! Ostbricka.se är nya i Stockholm och har dykt upp på den lokala matmarknaden för att erbjuda något helt unikt: hemleverans av ostbrickor.

Läs mer om fördelarna med att köpa din ost- och charkbricka via sajten nedan!

Trots att de är nya i Stockholm har det ett stort utbud

Det tycks inte spela någon roll att Ostbricka.se är nya i Stockholm – de har ändå ett stort utbud av ostar och tillbehör till ostbrickor. Några exempel på de ingredienser till ost- och charkbrickor som de har på lager är:

  • Milda ostar. Dessa ostar är krämiga och har en mild smak. De passar bra med vitt vin och kan kombineras med kex, sötma och frukt. Exempel på milda ostar inkluderar: brieost, camembert, chevré och mild färskost.
  • Fylliga ostar. Dessa ostar är lagrade, hårda och har mycket smak och karaktär. De passar bra med rött vin och kan kombineras med chark, oliver eller andra fylliga tillbehör. Exempel på fylliga ostar inkluderar: emmentaler, parmigiano, gruyere.
  • Lagrade ostar. Dessa ostar passar bra med söta viner och kan vara antingen mögelost eller bara lagrade ostar i allmänhet. Söta viner fungerar bra med alla ostar, men är speciellt goda med lagrade ostar och färskostar när de serveras med ett sött portvin.

Så bör du tänka när du väljer ostar till din bricka

När du ska välja ostar kan du vilja inkludera:

  • Brieost. En krämig och mild ost som passar bra med kex och sötma, som honung eller marmelad. Brieost är vanligt på ostbrickor och går bra ihop med vitt vin.
  • Camembert. Liknar brieost i smak och textur, men kan vara något kraftigare. Camembert passar också bra med kex, sötma och vitt vin.
  • Chevré. En mild och krämig getost som är populär på ostbrickor. Den passar utmärkt med kex, valnötter, päron och vitt vin.
  • Emmentaler. En hård och fyllig ost som passar bra med rött vin. Den kan serveras med chark, oliver och andra fylliga tillbehör.
  • Parmigiano. En lagrad, hård och fyllig ost som smakar bra tillsammans med rött vin, chark och oliver.
  • Gruyere. En fyllig och smakrik ost som går bra ihop med rött vin och fylliga tillbehör som chark och oliver.