Rumsavskiljare, rumsavdelare eller vik- eller skärmvägg – kärt barn har många namn. Oavsett namn är de populära med all rätta. Det finns nämligen många fördelar med dessa produkter. Den främsta fördelen är kanske att med hjälp av en mängd olika motiv kan du hitta den som passar just ditt syfte bäst.

Fördelar med rumsavskiljare

Det finns flera olika fördelar med att ha en rumsavskiljare. Dessa är bland annat:

  • De är vackra att se på. Vackra blommor, spännande landskap eller häftiga djur. Vill du se en lugnande Buddha-staty eller en uppiggande storstad – på en rumsavskiljare kan du se vad du själv vill. En sådan avskiljare kan därmed förhöja rummets karaktär och bli en snygg dekoration samtidigt som den kan fylla ett syfte.
  • Skapa en privat atmosfär. Oavsett om du vill ha mer privatliv hemma, på kontoret eller på din klinik, salong eller liknande kan du uppnå detta med en rumsavskiljare. Både dig och kunderna kan därmed känna sig trygga och slippa vara synliga för alla andra. Det kan också handla om att ni är två personer som delar till exempel sovrum där en avskiljare passar perfekt för att ge er lite mer privatliv.
  • Passar in överallt – både för privatpersoner och företag. Eftersom en rumsavskiljare finns i både 3 och 5 delar passar den in även i mindre utrymmen. Dessutom finns olika sorters motiv som gör att den lämpar sig väl i alla möjliga miljöer. Kontoret, barnrummet eller på spa-salongen – det spelar ingen roll för du har en uppsjö av olika motiv att välja mellan.
  • Du kan uppnå den känsla du vill ha. Eftersom antalet motiv är så stort kan du hitta just den som passar dig eller ditt företag bäst. På så sätt kan du ge dig eller dina kunder ett trevligt och inbjudande intryck.

Dessutom är en rumsavskiljare av hög kvalitet och har en UV-skydd. Detta hjälper till att hålla motivet fint länge trots sol, damm och annat som kan påverka dess färg och skick. De är även robusta men smugit enkla att förflytta för att du ska kunna ändra plats på den. De är också ofarliga att välta så du behöver inte vara orolig för din, barnets eller kundens säkerhet.